En hüzünlü manşetler o gün atıldı

Büyük Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikalini gazeteler yıldırım baskılarla halka duyurdu. Haberin ardından Türk basını en hüzünlü manşetlerini o gün attı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikalini gazeteler yıldırım baskılarla halka duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım sabahı saat 9’u 5 geçe vefatını Anadolu Ajansı (AA) “Müdavi ve müşavir tabiplerinin neşredilen son raporu Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadığını bildirmektedir.” ifadeleriyle haberleştirdi.

Bu haberin ardından Türk basını en hüzünlü manşetlerini o gün attı. Ulusal gazeteler yıldırım (ikinci) baskılarıyla Ata’nın vefat haberini okurlarına duyurdu.

Atatürk’ün ebediyete intikalini, Ulus Gazetesi, “Kurtarıcını ve En Büyük Evladını Kaybettin. Türk Milleti, Sen Sağol”, Tan Gazetesi, “Babamızı Kaybettik”, Cumhuriyet Gazetesi, “Atatürkümüzü Kaybettik”, Kurun Gazetesi: “Atatürk Öldü. Türk Milleti Sen Sağol”, Son Posta Gazetesi: “Türk Milleti Ulu Şefini, İnsanlık Büyük Evladını Kaybetti” manşetleriyle haberleştirdi.

İşte 10 Kasım 1938 ve sonrasında yayınlanan tarihi gazete manşetleri…

Düşünceni Paylaş

Your email address will not be published.

Önceki Hikaye

Son 20 yılın en iyi 100 dizisi

Sonraki Hikaye

Bayramoğlu: “O gözleri unutamadım”

Medya

3 Dakika 49 Saniyede 2020

2020’de dünya gündemine hangi olaylar damga vurdu? Salgın, yangın, patlama, ölümler? RTS'de yayımlanan “52 Minutes” adlı

Diksiyonsuz Medya

Karar vericiler “ne dediği anlaşılmıyor ama anlaşıldığı kadar artık” dedikçe, fonetik zehirlenme sokaktan ekrana taşınır oldu.

Kapakta “bilim” var!

Der Spiegel'in ardından dünyanın en prestijli haber dergilerinden biri olan Time da, bilim insanları Prof. Dr.